Охрана на земеделски земи, посеви и Периметрова охрана

Селската среда и големите разстояния на повечето земеделски площи могат да създадат предизвикателства за традиционните подходи за сигурност. Термалният радар осигурява несравнима защита за ферми и земеделски земи от всякакъв вид. Уникалният 360-градусов термичен модул открива нарушители, преди да достигнат периметъра, в периметъра и след пробива, което позволява реакция от страна на собствениците или охранителните патрули. Тези прониквания и заплахи често водят до липсващи или повредени култури, което може да струва десетки хиляди левове само от един инцидент.

Днес, по целия свят нуждите от повишаване на сигурността и предотвратяване на нежелания достъп растат непрекъснато. Доскоро на периметровата охрана се гледаше като на чисто пасивна физическа бариера срещу достъпа, днес реалностите правят все по-наложително прилагането на активно средство, което да отчита опита за проникване и същевременно да отреагира така, че да предотврати или забави нежеланото проникване, без да изисква постоянно наблюдение от човек.

Инфрачервената панорамна охранителна камера е в състояние да открива и разпознава неограничен брой следи, осигурявайки изображения с висока разделителна способност. Зоната за предупреждение може да бъде персонализирана, за да идентифицира потенциални цели или заплахи и автоматично да ги проследява, което може да се използва широко в различни сценарии. Инфрачервените панорамни камери за сигурност имат ефективни възможности за откриване на зона и могат да реализират 360° наблюдение в реално време. Няма да се повлияе от нощ и мъгла.

Системите за периметрова охрана имат за цел осуетяването на опити за проникване в защитавания периметър посредством детекция на нарушителя и изпращане в реално време на информация за нарушението до централен мониторингов център. Детекцията може да се осъществява по няколко начина: чрез регистриране на вибрации по оградата, чрез нарушение на електромагнитно поле, създадено от кабели, монтирани под земята, и чрез микровълнови бариери. Сред системите за периметрова храна, предлагани на пазара, тези са предпочитани, защото са надеждни и работят безотказно при всякакви атмосферни условия. Те имат висока точност на локализиране на нарушението и елиминират фалшивите аларми, породени от вятър или дъжд. Важно е да се отбележи, че тези системи редуцират разходите за жива охрана, защото мигновената и точно позиционирана детекция на нарушения в периметър от няколко километра дава възможност охраната да бъде ефективна и при ограничен персонал. Така охранителят ще бъде изпратен на нужното място само в необходимия момент.

Достъпна сигурност сега!

Имате въпроси? Свържете се с нас