Аларма ви предпазва от взлом, пожар и наводнение

Опазване на околната среда или с други думи защита от стихиите. Чудите ли се какво означава този термин? Това просто означава, че нашата интелигентна аларма може също да защити вашия дом или бизнес от пожар, вода или опасни газове. Независимо дали сте в сградата или не, той е нащрек през цялото време, така че веднага ще разберете, ако има проблем. Без значение къде живеете или работите, може да се натъкнете на природна опасност (пожар, наводнение, опасно натрупване на газ или изтичане). Потенциалните рискове за здравето и материални щети обаче могат да бъдат предотвратени много ефективно и съвсем просто . Чрез закупуване на аларма, която има детектори за околната среда . Може незабавно да ви предупреди за възникващи опасности, дори дистанционно чрез приложение.

Пожар, газ, наводнение

Тези познати рискове могат да причинят значителни щети както на здравето, така и на имуществото. Защо да рискувате, вместо да се наспите добре? Съвсем буквално. Системата бди дори когато спите или сте далеч от дома си и не можете да реагирате веднага на проблем.

Пожароизвестители

Той бързо открива дим , независимо дали е от започнал пожар или необичайна промяна в температурата в комбиниран вариант могат да се използват и за специфични операции /помещения – където например само следят и отчитат температурата, така че повишената запрашеност да не влияе на детектора, те дори могат да функционират като вътрешна сирена , за да ви предупредят надеждно за проблем в друга част на сградата.

Температурни детектори и термостати

Термостатите могат да се използват и за наблюдение на стабилна среда или температурни граници , например във вила (когато температурата падне под зададена граница, отоплението се включва, за да се предотврати замръзване на водата и т.н.), в среда за обработка на храни (контролиране хладилници/фризери предотвратява излизането на суровини), в ИТ (мониторинг на работните температури на сървърите, предотвратяване на прегряване) и др.

Детектори за наводнения

Спуканите маркучи от пералня или съдомиялна машина и изтичащата вода могат да причинят много неприятности и да повредят всичко в близост, дори и в местата под наводнения участък. Детекторите за наводнение незабавно откриват наличието на вода там, където не би трябвало да е, и съобщават за проблема. Нещо повече, може незабавно да спре подаването на вода с помощта на програмируеми изходи и специален клапан за ограничаване на щетите. Детекторите могат също така надеждно да следят нивата на вода/течност, за да се уверят, че няма да достигнат неприемливи нива или, напротив, да прелеят. Благодарение на приложението можете да наблюдавате и регулирате охлаждащи или преливни резервоари, напоителни системи и подобни устройства с незабавна информация за текущото им състояние от всяко място . Можете също така да контролирате дистанционно водоснабдяването или други свързани части на вашите системи.

Детектори за опасни газове

Рискът от повишени концентрации на CO (въглероден окис) е свързан с несъвършеното изгаряне и следователно често и с отоплителния сезон. В малки или лошо вентилирани помещения концентрацията може да се увеличи доста лесно и бързо. Най-голямата опасност е, че за разлика от дима, въглеродният окис не може да се помирише или види , така че няма нищо, което да ви предупреди за неговото вредно натрупване. CO детекторите могат да работят и автономно , независимо от алармената система. Това обаче е полезно само когато вие самите присъствате в наблюдаваната стая. Ако искате да се възползвате от дистанционното наблюдение за натрупване на концентрации на въглероден окис, можете да използвате връзката с алармената система и нейното приложение, което ви позволява да знаете ситуацията чрез SMS съобщения или други известия. Алармата позволява и много по-усъвършенствани решения – например, когато определена граница на концентрация на CO е превишена, системата ще включи вентилацията, като по този начин ще избегне натрупването до опасни стойности. Детекторът за запалими газове (природен газ, метан, пропан, бутан) има както визуални, така и звукови предупреждения за евентуални проблеми. Използвайки алармената система, тя ви предупреждава предварително за всяка опасност и може също, например, да включи вентилацията.

Пълна защита с резервен план

За да сте сигурни, че помощта ще дойде дори когато сте извън обсега ви , препоръчваме да свържете алармената система към център за приемане на аларми. Независимо дали сте на почивка, на работа или където и да е без сигнал, може да има забавяне при получаването на алармата. Ако възникне извънредна ситуация, когато сте далеч (пожар, наводнение, изтичане на газ/натрупване на концентрация и т.н.), нашите оператори , които оценяват алармените съобщения 24 часа в денонощието, незабавно ще изпратят звено за реагиране на мястото.
Мислите ли да закупите система за сигурност с всички нейни допълнителни опции? Искате ли да разширите съществуваща инсталация? След това се свържете със сертифициран партньор за монтаж на и заедно можете да разработите решение, съобразено с вашите нужди.